TOUR DE FRANCE: CONTADOR HARMADSZOR

Idén július 3 és 25 között rendezték meg a legendás Tour de France kerékpáros versenyt, immáron a 97-ik alkalommal. A verseny hossza ezúttal 3.600 km volt, mely 20 + 1 bevezető szakaszból tevődöt össze.

Andy Schleck, Alberto Contador, Gyenisz Mencsov voltk a főesélyesek, végül Contador nyert minden idők egyik legkissebb különbségével Schleck-hez képest. Te másra fogadtál? Perzse a legizgalmasabb dolog (de nyilván kockázatosabb is, magasabb odds-okkal) a szakaszokra való fogadást jelentette. Idén a Tour-t megkímélték az egetverő botrányok, a legnagyobb hír talán Armstrong gyenge teljesítménye (bár inkább tavalyi második helyét nem értékeltük eléggé?). Minden esetre úgy néz ki a legendák önrombolásának az éve ez, ha Armstrong mellett Schumacher fiaskóira is gondolunk a Forma 1-ben.

Szóval Contador, vagyis megint csak egy spanyol!. Belegondoltak már? Idén Spanyolország labdarúgás világbajnok, a Barcelona egy kivételével mindent megnyert, Rafael Nadal újra világelső megnyervén egymás után a Roland Garros-t és Wimbledon-t, majd most a legrangosabb bicikli torna is az övék! Ez aztán nem spanyol viasz!