TENISZ: US OPEN - SOKESÉLYES

Több mint egy fél évtizeden át Federer és Nadal besöpörték a Grand Slam címeket - annak ellenére, hogy mindkettőjüknek voltak hullámvölgyei. 2008 elején már egyszer megtört a jég, akkor Djokovic nyert az Australian Open-en, de ő azóta nem került még a közelébe sem egy második Grand Slam címnek - ennek ellenére ne írjuk még le, bármikor visszajöhet a lendülete. Tavaly pedig a felettébb szimpatikus Del Potro törte meg újra a jeget, amikor Federer-t 3:2-re verte az US OPEN döntőjében - ő azóta sajnos egy komolyabb sérüléssel bajlódik, és nem fogja tudni megvédeni címét.



Andy Murray viszont nagyon kezd megérni - még nem nyert Grand Slam-et soha, ezért jók az odds-ai, érdemes tenni rá. Thomas Berdych-ről mindig is lehetett tudni, hogy oriási természet-adta tehetség. Idén kezd beérni fejben is - ő lehet az egyik titkos favorit. Robin Soderling két év egymás után jutott a Roldand Garros döntőbe, és tőle is bármikor kitelhet a nagy dobás (ráadásul elég pihenten érkezik a tornára). Mardy Fish lefogyott jó 8 kilót és idén nyáron sorra veri a top 10-es játékosokat. Talán túlzás lenne rá mint tornagyőztesre fogadni, de a negyeddöntőkig biztosan érdemes rá tenni.



Szóval, rég volt ilyen izgalmas a tenisz élmezőnye, de ennel ellenére lehet, hogy mégis érvényben marad a régi hegemónia: Federer igencsak összekapta magát új edzőjével Paul Anacone-nal, Nadal pedig nyilván mindent meg fog tenni, hogy esélyt adjon magának az utolsó hiányzó Grand Slam cím begyüjtésére. Vagyis tuti tippet részünkről nem mérnénk adni, de tuti hogy izgalmas lesz a US OPEN meccseire megtenni a téteket!