WIMBLEDON 2011

Ritka izgalmas Grand Slam torna vár ránk, a tenisz mekkájában, London egyik délnyugati kertvárosában, Wimbledonban. Mitől olyan izgalmas? Hát attól, hogy a négy nagy név mind kirobbanó formában van!

A világelső RAFAEL NADAL újra, immár hatodszorra megnyerte a Roland Garros-t, és hát ugye ő a címvédő is, senki se vonja már kétségbe füves pályás képességeit. Ez eddig rendjén is van, hisz Nadal, ha épp nem sérüléseekkel kínlódik, mindig és bárhol cím-esélyes.
Viszont idén nagyon komolyan számba kell venni NOVAK DJOKOVIC urat, aki a szezonban 7 tornát (többek közt az Australian Open-t és négy 1000-es Master Series-t) nyert és mindössze egyetlen egyszer kapott ki, a Roland Garros-on a fantasztikus játszó Roger Federer-től. Azelőtt viszont idén már háromszor is megverte Federert és négyszer Nadalt. A wimbledoni cím pedig deklarált prioritása és ambíciója!

Akárcsak ROGER FEDERER úrnak, aki ahogy már említettük nagyon nagy formában játszott a Roland Garros alatt. Tavaly Párizsban a negyeddöntőben kapott ki és Wimbledonban is csak vergődött, idén a hatszoros címvédő a mi szemünkben újra a fő cím-esélyes. Elődöntője Djokovic-csal igazi csemege lehet ha mind ketten eljutnak oda.
És idén akár berobbanhat végre ANDY MURRAY is. Az év elején nem ment neki jól a játék, de a Roland Garros-on már elődöntőig jutott és megnyerte a wimbledoni felvezető versenyt, a Queens-i tornát is.
A torna fekete lova lehet még esetleg a tavalyi döntős, a nagyon stílusos Thomas Berdych, a múltban már háromszor is döntős Andy Murray vagy az utóbbi évek talán legerősebben ütő játékosa, Robin Sjoderling. Kiváncsiak vagyunk ilyen előzmények után ki kire rakja meg a tétjeit ;)